pondělí 22. října 2012

Zázrak s jménem "Pečený čaj"


aneb Švestkobraní.
Když mně jednoho dne moji kluci zahrnuli plnými bedýnkami švestek, které bylo potrěba zpracovat, tak jsem vyzkoušela z internetu Pečený čaj.
Byla jsem nadšená, jak snadne to bylo a kolik různych druhu zavařenin jsem byla schopná udělat sama.
Ja jsem jenom odpeckovavala venku na sluníčku a ono se to udělalo samo v troubě a ja to pak jenom vylila do skleniček.
Další plus je, že není potřeba žádných gelfixu a zahuštovadel a stačí malé množství cukru.







a tady můj recept :

Pečený čaj švestkový
2 kg švestky
1 čl citr. kůry
1 čl pomer. kůry
1 čl škořice
1čl badyánu
štáva z 1 citrónu
200g cukru




Pečený čaj švestka - bezinka
k základnímu receptu jsem přidala 300g bezinek
Dělala jsem takhle i povidla a v budoucnu takhle plánuji připravovat veškeré džemy a marmelády.
Peče se to v troubě pri 180 C cca 1-1.5hod.
V plechu nesmi být víc než 2-2,5kg ovoce, jinak by to mohlo hodně prskat a špinavou troubu na pečení ja nerada.

Žádné komentáře:

Okomentovat